ד”ר יהודה קמרי, שנולד וגדל בקרית שמונה, קיבל ביום העצמאות האחרון פרס מטעם עיריית קרית שמונה על סיועו לתושבי העיר בבעיות רפואיות. היום, כשהוא רופא וחוקר בבית החולים “שיבא”, הוא עדיין זוכר מאיפה בא: “קרית שמונה היא הבית שלי, שם גדלתי, שם הפכתי להיות מי שאני”. בשיחה עם מידע 8, מספר ד”ר קמרי על הזכייה בפרס, על הקריירה הרפואית המצליחה ועל הפעילות המוזיקלית שלו לצד הרפואה.
שירי פריאנט
מזה 13 שנה פועלת ב”שיבא” תוכנית “תלפיות”, אשר דואגת לאתר ולפתח מנהיגות חדשה ברפואה הישראלית ובמרכז הרפואי “שיבא”. תוכנית שמתפרסת על חמש שנים, במהלכן ניתן סיוע כספי וחניכתי לנבחרת של רופאים צעירים מצטיינים. אחד מהרופאים המצטיינים הללו הוא ד”ר יהודה קמרי, יליד קרית שמונה, אשר סיים את התוכנית לפני שבע שנים. “התקבלתי לפרויקט תלפיות בשנת 2005 ובזכותו קיבלתי תקציב להקים את מעבדת המחקר שלי, שהייתה אחת הסיבות להצלחתי כרופא”, מסביר קמרי.
ד”ר קמרי בן ה-50, MD, PhD, הוא אב לשלושה, מומחה ברפואה פנימית, רופא בכיר ומנהל מעבדת מחקר בסיסי במרכז הליפידים בשיבא. בנוסף, הוא מרצה בכיר בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב ועתיד להשלים את הפרופסורה שלו בשנה-שנתיים הקרובות. אך לפני ההצלחה במרכז הארץ, ד”ר קמרי גדל בקרית שמונה, כבן השביעי והקטן ביותר למשפחה ממוצא פרסי. ד”ר קמרי מספר שבתור ילד התייחסו אליו בבית כמו לנסיך. נתנו לו הרגשה שהוא יכול להיות מה שהוא רוצה. “הגישה שלי בחיים היא שאפשר להצליח בכל מקום, לא משנה אם גדלת בפריפריה או במרכז הארץ”, אומר ד”ר קמרי. “תמיד תהיה לי פינה חמה בלב לקרית שמונה. שם גדלתי ושם גרה משפחתי. אני מאמין שמי שאני היום זה בזכות העיר שבה גדלתי. קיבלתי את המיטב ממה שיש לעיר להציע- המורים הכי טובים, חום, אינטיליגנציה רגשית, חוזקה ואהבה. החינוך בדנציגר לא פחות טוב מהחינוך שמקבלים בצפון תל אביב. המורים תמיד נתנו לי הרגשה שאני מסוגל להכל, גם ביסודי. בבית האמינו בי וטיפחו אותי. נתנו לי לקרוא ספרים ולהאזין למוזיקה, מוזיקה שליוותה אותי, ועדיין מלווה אותי, במהלך חיי. כל הסביבה שנחשפתי אליה דחפה אותי להצלחה”.
ובכל זאת, עברת לגור במרכז הארץ
“לא מתוך סיבה מסוימת. התחלתי ללמוד באוניברסיטת תל אביב, התחתנתי, הקמתי משפחה, בניתי כאן את מכון המחקר. החיים פשוט קרו. זה בכלל לא היה בגלל שהחיים בפריפריה פחות טובים מהחיים כאן”.
קמרי סיים בהצטיינות את לימודי הרפואה שלו באוניברסיטת תל אביב. במהלך ההתמחות ברפואה פנימית, החל קמרי להתמקצע בתחום המניעה ובטיפול חולים עם גורמי סיכון לטרשת העורקים. לאחר שנתיים כרופא בכיר במחלקה הפנימית, הוא החל לעסוק במחקר בסיסי במרכז הליפידים, במסגרת לימודים לדוקטורט PhD. הוא הקים מעבדת מחקר בסיסי עצמאית במרכז הליפידים, וכיום הוא עומד בראשה ומשמש כרופא חוקר.
לצד הקריירה הרפואית, ד”ר קמרי עדיין מממש את החלום המוזיקלי שהיה לו בתור נער. הוא מופיע עם ההרכב שלו “בונדאר”, שמנגן מוזיקה מזרחית קלאסית, עליה גדל. “אני מאוד ממוקד מטרה ולא וויתרתי על האהבה שלי למוזיקה. ההרכב שלי מנגן באירועים שונים ואני מוכן גם להירתם לנושא למען קרית שמונה”.
באיזה אופן?
“אני מעוניין להפיק אירוע תרבותי של מוזיקת עולם בעיר. אני יכול להשתמש בקשרים שלי ולגייס תרומות, אבל גם התושבים צריכים לרצות את זה, לקנות כרטיסים ולהירתם למשימה, בשביל שיקום אירוע תרבותי ברמה גבוהה. אני חייב לציין שבפגישתי עם ראש העיר, ניסים מלכה, קיבלתי אצלו אוזן קשבת והמון תמיכה. חשוב שהתושבים יצרכו תרבות ובכך יאפשרו לעיר לפרוח. מבחינת הרפואה, אני מעוניין להגביר את המודעות לנושא הכולסטרול, שהוא נושא חשוב וכאוב בעיני. אני מוכן לספר על דרכי הטיפול בו, על האבחונים, על התרופות החדשות ועל המניעה, ובאופן כללי, לפעול למען רווחתם של תושבי העיר.”
ביום העצמאות האחרון קיבל ד”ר קמרי פרס מטעם עיריית קרית שמונה על סיועו לתושבים בבעיות רפואיות. נימוק עיריית קרית שמונה לקבלת הפרס היה כי “ד”ר קמרי מחובר לעיר ולתושביה ומסייע רבות לכל מי שפונה אליו בבקשת עזרה והתייעצות רפואית. תושבים רבים שפונים אליו זוכים לאוזן קשבת, עצה טובה, חיוך רב וליווי צמוד ככל האפשר”. ד”ר קמרי לא נכח בטקס, בשל הופעתו בבית הנשיא, אך הגיע לארוחת הערב החגיגית שקדמה לאירוע. “צפיתי במצגת שהכינו על קרית שמונה ומאוד התרגשתי. זה היה יפה לראות את כל הדברים הטובים שקרו ועדיין קורים בעיר, את ההישגים של התלמידים ובני הנוער. זה היה מרשים”, הוא אומר. “ראיתי גם את המצוינות של שאר מקבלי הפרס והרגשתי גאה להיות חלק מהם. אני לא מרגיש שעשיתי משהו מיוחד בשביל לקבל את הפרס, עשיתי את תפקידי, את הייעוד שלי. בתור רופא, אני עוזר לאנשים ואני מאמין בלתת, בדיוק כמו שאני קיבלתי”.