בטקס חגיגי אשר התקיים לאחרונה בז’נבה, קיבל פרופ’ מולי להד ממכללת תל חי אות הוקרה על ידי ארגון הבריאות העולמי עבור פעילותו ההומניטארית באירועי אסון בעולם.

 

יוזמת האירוע היא ד”ר חווה בוגייר מויצ”ו אוסטריה, אשר פועלת רבות על מנת להיאבק על שמה הטוב של ישראל בפורומים בינלאומיים אשר עוסקים ברפואה ושיקום.

 

שירי פריאנט

 

 

ארגון הבריאות העולמי, השייך לארגון האומות המאוחדות, העניק אות הוקרה לפרופ’ מולי להד מהמכללה האקדמית תל חי. האות הוענק לפרופ’ להד, נשיא מרכז משאבים, באירוע מרגש שנערך לאחרונה בג’נבה על פעילותו ההומניטארית באירועי אסון בעולם.

 

אות ההוקרה לשנת 2017 הוענק לפרופ’ להד על פעילותו בסיוע פסיכו-סוציאלי בעקבות אסונות בעולם בכלל וביפן בפרט. המודל הפסיכו-סוציאלי מבוסס על ההנחה כי מחלה באה לידי ביטוי לא רק בליקוי גופני, אלא ברמות שונות של תפקוד. מדובר במודל המקדם את תפיסת האדם כשלם, כאשר הגוף והנפש קשורים זה בזה ונמצאים ביחסי גומלין מתמידים עם הסביבה החברתית. הקשר בין המטפל והחולה נחשב כבעל השפעה על תהליך ההחלמה והטיפול.

 

את הפרס קיבלה גם שותפתו היפנית של להד, גב’ יוקו אראי, על פיתוח מענה פסיכו-סוציאלי ביפן לאחר הצונאמי של 2011, והכשרת אנשי מקצוע ומדריכים מקומיים הממשיכים גם היום לטפל ולהכשיר אנשי מקצוע בתחום החינוך, הרווחה והבריאות, לטפל מחד ולפתח חוסן ברחבי יפן מאידך.

 

ביוזמת הג’וינט, הקואליציה הישראלית לטראומה, מרכז משאבים בקרית שמונה ומכללת תל חי, פעל פרופ’ להד ביפן. “למרות החשש מקרינה, הגענו יחד עם אנשי מקצוע, אותם הכשרנו לטפל בתגובות הפוסט טראומטיות, לאזור פוקישימה ולמחוז טוהוקו, איזורים אשר נפגעו בצונאמי ובאסון הדליפה הרדיואקטיבית”, מסביר פרופ’ להד. “בעבודתנו הדגשנו כי המודלים והכלים שאנו מביאים ניתנים להם מתוך כוונה שיתאימו אותם לתרבות ולמנהגים היפניים. במהלך הסדנאות הכשרנו למעלה מאלף איש ומהם נבחרו מנחים להכשרה נוספת. צוות זה הקים ארגון מקומי, הממשיך גם כיום בעבודה המניעתית והטיפולית ברחבי יפן”.

 

הטקס בו הוענק הפרס על ידי ארגון ויצ”ו העולמי, אשר חבר בארגון הבריאות העולמי משנות ה-30 של המאה הקודמת, נעשה כחלק מהמאמץ לחשוף את הצד החיובי של מדינת ישראל, הצד שלא כולם מודעים אליו. באולם נכחו אנשים מכובדים רבים, כגון: אנשי ארגון הבריאות העולמי, עובדי משלחת ישראל, בראשות השגרירה אביבה רז-שכטר, והשר היפני לענייני רווחה מר נאנאסוקה נגאוקה.

 

“שגרירת ישראל הגיעה לאירוע הענקת הפרס לאחר דיון קשה, בו נגנז דו”ח חיובי של ארגון הבריאות העולמי על פעולות ישראל בגולן ובסיוע ישראל לפליטים הסוריים. דווקא ביום כזה הובאו הסיפורים של הסיוע הישראלי ליפן ולהאיטי, על ידי ד”ר זיו-נר, מומחה לשיקום מבית החולים שיבא, וגב’ חמוטל אנדה, ליצנית רפואית, שפעלו בהאיטי וקיבלו את אות ההוקרה. אותם סיפורים הדגישו את התרומה הישראלית באירועי אסון בעולם”, אומר פרופ’ להד.

 

חשוב לציין כי יוזמת האירוע היא ד”ר חווה בוגייר מויצ”ו אוסטריה, אשר פועלת רבות על מנת להיאבק על שמה הטוב של ישראל בפורומים בינלאומיים אשר עוסקים ברפואה ושיקום.

 

השר היפאני הדגיש את התפעלותו מיכולתם של הישראלים להגיש סיוע רפואי ופסיכולוגי ברחבי תבל מיד עם פרוץ אסון, ועל העובדה שחווה זו מיד ראשונה בשנת 2006, עת היה שגריר בארץ והיה עד לסיוע ההדדי, להתערבות המקצועית המופלאה וליכולת ההשתקמות של החברה הישראלית. בשם העם היפני הוא הודה לפרופ’ מולי להד ולגב’ אראי על הפעילות בזמן האסון ועד היום.

 

 

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn