לאחר שנתיים של מחקר ומיפוי ובמסגרת המאמץ להבאת גידולים חדשים לחקלאות בגליל החלו לאחרונה נטיעות של מטעי חרוב ראשונים בישראל בגליל העליון. שותפים משרד החקלאות, החברה לחקלאות במועצה אזורית הגליל העליון ומו”פ צפון במכון המחקר מיגל של החברה לפיתוח הגליל.
החרוב, כגידול אינטנסיבי, יהווה תחליף לגידולי שדה אחרים, שרווחיותם הולכת ויורדת בעמק החולה כאשר השנה יינטעו כ-700 דונם, בעלות 6,500 שקלים לדונם בשטחים החקלאיים של הקיבוצים: דן, דפנה, חולתה, גדות, עמיעד ובחוות המטעים המחקרית של החברה לחקלאות במועצה אזורית הגליל העליון ובשנה הבאה יימשכו הנטיעות בקיבוצים נוספים.
רונית בדלר, סמנכ”ל פיתוח עסקי בחברה לפיתוח הגליל: “הבחירה בגידול מטעי חרוב משקפת את החשיבה שמתבצעת בארגון, לגבי פרופיל הגידולים העתידי באזור הגליל, על רקע עלויות המים הגבוהות. היקף ההשקעה, צריכת המים והעלות השנתית של גידול החרוב נמוכות והתמורה לדונם ולקוב מים, צפויה להיות משתלמת יותר ביחס לגידולי גד”ש”.
עופר ברנע, מנהל החברה החקלאית בגליל העליון: “גידול מטעי החרוב ביחידות שטח גדולות יאפשר גידול ריווחי נוסף ומשלים בסל הגידולים של ענפי הצומח במטרה לפתח תעשייה לייצור מוצרי מאכל ותוספי מזון לדרישת השוק העולמי. שטחי החרוב הגדולים, מהווים בסיס לחתימה על חוזים תעשייתיים, יציבים וארוכי טווח בארץ ובחו”ל וכן הורדת עלויות והוצאות הגידול במטע, שכן טיפול ביחידת שטח גדולה יעילה יותר. גידול החרוב יאפשר תרומה נוספת לכלכלת האזור ויכולת ההתפרנסות מחקלאות חדשה ומתקדמת, בשילוב ענף הדבש וענפים נוספים, שישמרו על חקלאות משולבת איכות סביבה כמערך הוליסטי” אומר ברנע.